Известие

Collapse
No announcement yet.

Трудно първо палене на 1.9

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dob4i Покажи съобщение
    Disired fuel pressure не би ли трябвало да бъде 300 бара ? Пробвай да измериш налягането на горивото през манометър, ще добиеш реална представа. Датчика за налягане не е толкова точен в ниските стойности. Имах подобен проблем само, че непалеше избирателно, без значение топла студена и т.н. Зачистихме буксата на датчика за налягането на рейла и всичко си заспа.
    Налягането стига до 1350бар за тази кола. С какъв манометър ще го измериш?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Налягането на горивото, не налягането в рейла. Мисля, че се подразбира. Манометъра се закача на маркуча за идващата нафта от резервоара и трябва да е около 2.5-3бара.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

В 7.csv виждам, че сигналът за количеството входящ въздух е доста далеч от желаното, но ти не си задържал малко повече оборотите. И все пак това показва известен проблем с дебитомера, като се сметне, че той работи най-вече в участъка над 4V. Почисти го и вдигни обороти като ги задържиш поне 3 секунди
        За да ти кажа за налягането на горивото - трябва ми 4000об. поне, че виждам някакви аномалии до 2000об. и то с малко задържане - вдигни обороти като ги задържиш поне 3 секунди

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:44 ----------

Налягането на горивото, не налягането в рейла. Мисля, че се подразбира. Манометъра се закача на маркуча за идващата нафта от резервоара и трябва да е около 2.5-3бара.
        Абе на мен ми е. Ама тук не е проблем ниското
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

1,5 бара е.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

На мойта кола беше 1.8 бара налягането на празен ход, а при подаване на газ падаше на 1.5-1.6. След като почистихме резервоара и горивните пътища налягането стана 2.8 бара,а при газ пада най-много до 2.6. Както и да е, не споря, просто така знам от Вихрен, а и това показва колата ми.
            И все пак съвета ми към колегата е да посети някой сервиз да проверят дюзите и една хубава диагностика.
            Last edited by Dob4i; d.m.y г., 21:33.
            Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Аз, както съм написал, проблем като е запалена колата нямам с налягане на горивото. Рязах я доста и гледах какво иска ЕКУ-то и какво получава и нямаше проблем. Проблемът е, че преди първото палене показва 0 bar. Стартера ще се скъса от въртене, а тунджа никаква. Помпата в резервоара си работи, защото се чува, но налягането го няма. Налягане се появява чак когато е завъртян коляновия вал, че и то на няколко оборота. Поне това показва програмата. Ясно, че с манометър ще се види какво точно става. Утре ще гледам дали пуши бяло и може да разменя релета. Ако не стане ще се търси квалифицирана помощ.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Аз, както съм написал, проблем като е запалена колата нямам с налягане на горивото. Рязах я доста и гледах какво иска ЕКУ-то и какво получава и нямаше проблем. Проблемът е, че преди първото палене показва 0 bar. Стартера ще се скъса от въртене, а тунджа никаква. Помпата в резервоара си работи, защото се чува, но налягането го няма. Налягане се появява чак когато е завъртян коляновия вал, че и то на няколко оборота. Поне това показва програмата. Ясно, че с манометър ще се види какво точно става. Утре ще гледам дали пуши бяло и може да разменя релета. Ако не стане ще се търси квалифицирана помощ.
                Ми на комън рейла е така - като преседи, налягането е нула. Трябват и няколко оборота за да качи нужното. Рейката не седи под налягане като не работи моторът. Това е едната от разликите с обикновения дизел
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  Ми на комън рейла е така - като преседи, налягането е нула. Трябват и няколко оборота за да качи нужното. Рейката не седи под налягане като не работи моторът. Това е едната от разликите с обикновения дизел
                  О гсоподи - нема ли кой да го спре тоя бре
                  AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                    О гсоподи - нема ли кой да го спре тоя бре
                    Обясни ми ти и се махам, ако другите кажат, че не съм прав
                    Last edited by NightRider; d.m.y г., 07:55. Основание: уточнение
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Обясни ми ти и се махам, ако другите кажат, че не съм прав
                      Ми не си прав естествено,ЖТД-тата има възвратен клапан,отгоре в конзолата на филтъра

П.С.Иначе към колегата с проблема,мога да ти дам още един съвет,провери дали не е запушен горивопровода за обратната нафта към резервоара,ако е частично запушен може да пали трудно..........................
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Ми не си прав естествено,ЖТД-тата има възвратен клапан,отгоре в конзолата на филтъра

П.С.Иначе към колегата с проблема,мога да ти дам още един съвет,провери дали не е запушен горивопровода за обратната нафта към резервоара,ако е частично запушен може да пали трудно..........................
                        Там знам, че има възвратен клапан, но той е за ниското налягане. Обясни ми какво става с високото като загасиш колата и какво става като тръгнеш да я палиш примерно след 1 час - пак за високото
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 10:44. Основание: допълнение
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Там знам, че има възвратен клапан, но той е за ниското налягане. Обясни ми какво става с високото като загасиш колата и какво става като тръгнеш да я палиш примерно след 1 час - пак за високото
                          Високото се разтоварва през обратната нафта,но като дадеш на контакт,и тръгнеш да въртиш,помпата за около 3 сек. вдига 140 бара,достатъчни да запали мотора
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Високото се разтоварва през обратната нафта,но като дадеш на контакт,и тръгнеш да въртиш,помпата за около 3 сек. вдига 140 бара,достатъчни да запали мотора
                            А, те точно това ми беше идеята, ама явно не ме разбраха или не искаха. На помпата и трябва няколко оборота та да вдигне нужното налягане, защото като се загаси колата се разтоварва високото. И ако колата е студена, особено зимата е нормално коляновия да направи 3-5 оборота докато запали и нафтата се подгрее във филтъра
                            Last edited by NightRider; d.m.y г., 12:06. Основание: допълнение
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

абсолютно никва разлика няма във нуждата от обороти на въртяне при палене на студена и топла кола.
                              JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                                абсолютно никва разлика няма във нуждата от обороти на въртяне при палене на студена и топла кола.
                                Ами кат не изчакам да изгасне бубинката и паля по инерция като бензин се получава
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X